Diós kocka

Diós kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

egy kis méretű tepsihez:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • kevés sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 kanál tej
  • *

a töltelékhez:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • kevés sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 kanál tej
  • *
  • 17 dkg darált dió
  • 7 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • kis reszelt citromhéj
  • 1,4 dl tej
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk (a vajat kicsit melegítjük, úgy adjuk a tésztához). Folpackba csomagoljuk, kicsit a hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez a száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A tésztát kétfelé vesszük, kivajazott tepsibe simítjuk az egyik lapot, a ráterítjük a tölteléket, majd a másik lappal fedjük. Villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük (alsó-felső sütésnél kb. 35-40 perc).

Porcukorral szórva tálaljuk.

Hasonló receptek