Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és két 25*30 cm-es tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyik lapot vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal. 180 fokra melegített sütőben tesszük és megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült-e).
Megjegyzés:
A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti