Diós kocka

Diós kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 4-5 evőkanál tej
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 4-5 evőkanál tej
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 kávéskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.

A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós krémbe forgatjuk.

A tésztát kettéosztjuk és két 25*30 cm-es tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyik lapot vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal. 180 fokra melegített sütőben tesszük és megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült-e).

Megjegyzés:

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti