Diós kifli

Diós kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 teáskanál olaj
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan beleszitáljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd a rumaromát is belekeverjük. Végül beleszórjuk a darált diót, és elkeverjük.
A masszát bevonatos serpenyőben, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg kb. felére összeesik, besűrűsödik. A masszát tálcára simítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt 140 C-fokra előmelegítjük. A masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk, és kiflivé sodorjuk. A tepsire rakosgatjuk, és kb. 25 percig sütjük. Rácsra rakosgatjuk, és hagyjuk kihűlni.

A csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat. A kiflik végét a csokoládéba mártjuk, hagyjuk megszáradni.

Plusz tipp: Mielőtt elkezdjük sütni a kifliket, megkenjük tojásfehérjével, és összevagdalt dióba forgatjuk. Még diósabb és nagyon különleges lesz!