Diós-kekszes linzer piskóta tetővel

Diós-kekszes linzer piskóta tetővel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg aprított keksz
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 evőkanál házi baracklekvár
  • a piskótatetőhöz:
  • 2 tojás
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • csipet
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg aprított keksz
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 evőkanál házi baracklekvár
  • 2 tojás
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 3 mm vastagra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsit.

Villával kissé megszurkáljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. Ezután hagyjuk kihűlni a tésztát, közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a diót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, összekeverjük a keksszel, a kakaóval és a reszelt citromhéjjal.

A piskótához a 2 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét pici sóval keményre verjük, és óvatosan a tojássárgájához forgatjuk a 2 kanál liszttel együtt.

A kihűlt linzert megkenjük lekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd elterítjük a tetején a piskótát. 170 fokra előmelegített sütőben 170 fokon (alsó-felső sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta.

Kihűlés után szeleteljük, ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!