Diós kecskesajtgolyók sült céklával

Diós kecskesajtgolyók sült céklával

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 50 dkg cékla
  • 10 dkg dióbél
  • 2-3 ág kakukkfű levelei
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyem 
  • 2 evőkanál felaprított menta 
  • 30 dkg friss kecskesajt
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 teáskanál sherry ecet

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A céklát alaposan megmossuk, megszárítjuk, és alufóliába csomagolva a sütőben, mérettől függően 45-50 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk.

Amíg a cékla sül, a dióbelet bevonatos serpenyőben szárazon megpirítjuk, a felét durvára őröljük, és ehhez hozzákeverjük a zöldfűszereket. A kecskesajtból diónyi gombócokat formázunk, és a diós-zöldfűszeres keverékben meghempergetjük.

A fokhagymát megtisztítjuk. A kenyérből pirítóst készítünk, megdörzsöljük a fokhagymával és felkockázzuk.

A kihűlt céklát meghámozzuk, és ezt is felkockázzuk. Tálaláskor tányéron elrendezzük a céklát, a sajtgombócokat, a maradék dióbelet és a pirítóskockákat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és az ecettel.

Fotó: RAS/Recepttár

KATEGÓRIÁK

Hasonló receptek