Diós kalácskoszorú

Diós kalácskoszorú

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor

A tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tejben felfuttatot élesztőt összedolgozom a liszttel, cukorral, csipet sóval.

A könnyű tésztát 40-50 percig kelesztem.

Eközben a darált diót, olvasztott vajat, cukrokat kikeverem.

Ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, majd a töltelékkel simítva felgöngyölöm.

Kikent tepsibe fektetem, ahol koszorúvá hajtom, 6-8 helyen bevágom, és felvert tojással lekenem.

180 fokon aranybarnára sütöm, végül cukormázzal lehet bevonni.

Neked ajánljuk