Diós kalácskoszorú

Diós kalácskoszorú
Elkészítési idő
4,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 16 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tejben felfuttatot élesztőt összedolgozom a liszttel, cukorral, csipet sóval.

A könnyű tésztát 40-50 percig kelesztem.

Eközben a darált diót, olvasztott vajat, cukrokat kikeverem.

Ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, majd a töltelékkel simítva felgöngyölöm.

Kikent tepsibe fektetem, ahol koszorúvá hajtom, 6-8 helyen bevágom, és felvert tojással lekenem.

180 fokon aranybarnára sütöm, végül cukormázzal lehet bevonni.