Diós isler

Diós isler

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 450 g finom liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 150 g darált dió
  • 200 g vaj
  • 100 g zsír
  • 150 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj

a töltéshez:

  • baracklekvár

a mázhoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, összegyúrjuk, lefóliázva egy órát pihentetjük.

Pihenés után a tésztát lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtjuk, korongokat szúrunk ki belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, és korongokat. 180 fokra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütjük. (Nekem 3 nagy tepsinyi sült ki, 6 cm-es kiszúrót használtam.)

A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztjuk

A kétféle csokoládét étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A töltött tésztakorongokat először a barna csokoládéba mártjuk, ha megdermedt rajta, a sötét csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentünk rá.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk