Diós isler

Diós isler
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 450 g finom liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 150 g darált dió
  • 200 g vaj
  • 100 g zsír
  • 150 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • a töltéshez:
  • baracklekvár
  • a mázhoz:
  • 20 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 450 g finom liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 150 g darált dió
  • 200 g vaj
  • 100 g zsír
  • 150 g porcukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
  • baracklekvár
  • 20 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, összegyúrjuk, lefóliázva egy órát pihentetjük.

Pihenés után a tésztát lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtjuk, korongokat szúrunk ki belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, és korongokat. 180 fokra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütjük. (Nekem 3 nagy tepsinyi sült ki, 6 cm-es kiszúrót használtam.)

A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztjuk

A kétféle csokoládét étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A töltött tésztakorongokat először a barna csokoládéba mártjuk, ha megdermedt rajta, a sötét csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentünk rá.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!