Diós hókifli

Diós hókifli

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétes liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej (langyos)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1-2 csipet

a töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg darált dió
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz

a forgatáshoz:

  • kb. 20-25 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

(A pogácsa szaggató átmérője: 7-8 cm)

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a tejfölt és a porcukrot.

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk és a lisztes keverékhez öntjük. Rugalmas, de nem ragacsos tésztává gyúrjuk. (Nekem még kellett hozzá tennem lisztet, mert nagyon ragadt.)

Az összegyúrt tésztát letakarjuk, és kb. 20-25 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy lábosba öntjük a vizet, a diót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet folytonos kevergetéssel rövid ideig összefőzzük. Félre tesszük kihűlni.

A tésztát elfelezzük. Először az egyik cipót egy lisztezett sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik körre teszünk a dió krémből és utána feltekerjük, mint a kifliket. A két végét kicsit összecsípjük.

A megtöltött kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. (Világos színűnek kell lennie.)

Ha már megsültek, akkor még forrón beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.

Tipp: A dió tölteléket ízesíthetjük akár rumaromával vagy esetleg 1 evőkanál sárgabaracklekvárral is.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk