Diós habos kosárka lekvárral

Diós habos kosárka lekvárral
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához (50 db):
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a töltelékhez:
  • 40 dkg dió (darált)
  • 30 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg lekvár/sárgabarack dzsem (savanykás)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a díszítéshez:
  • kandírozott cseresznye
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kandírozott cseresznye

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összevegyítjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (A legegyszerűbb, ha kosárkát lisztbe mártjuk és kiszúrjuk vele a tésztát. Így csak bele kell nyomni a tésztát, és már kész is.)

A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket.

A töltelékhez a tojásfehérjét csipet sóval és cukorral kemény habbá verjük, majd a cukrozatlan darált diót beleforgatjuk. Ezzel diós habbal megtöltjük a tésztával bélelt kosárkákat, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból. Kandírozott cseresznyével díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!