Diós gesztenyetorta

Diós gesztenyetorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • a forma kikenéséhez:
  • 2 dkg Rama sütőmargarin
  • 1-2 evőkanál finomliszt
  • a lekenéshez:
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • a gesztenyekrémhez:
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 20 dkg Rama sütőmargarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • a tetejére:
  • 5-5 dkg fehér és étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 dkg Rama sütőmargarin
  • 1-2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 20 dkg Rama sütőmargarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 5-5 dkg fehér és étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a kristálycukorral fehéredésig keverjük – ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc.

A diót a morzsával összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájára ráteszünk egy harmadnyi morzsás diót, erre pedig egy harmadnyi habot, majd könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.

Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát margarinnal kikenünk, kilisztezünk. A diós masszát beleöntjük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángnál kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A lekvárt a tésztára simítjuk egyenletesen.

A fölengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük, és egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra. Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csurgatjuk.

Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti