Diós fasírttallér

Diós fasírttallér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 15 dkg darált dió
  • 5 db zsemle
  • 2 szem kis burgonya
  • 3 db tojás
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • bors
  • 15 dkg dió
  • 5 db zsemle
  • 2 szem kis burgonya
  • 3 db tojás
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • 1 fej fokhagyma
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A vízbe áztatott zsemléket kinyomkodom, majd darált dióval, megfőtt, tört krumplival, tojással dolgozom el.

Ízesítem áttört folkhagymával, vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, ételízesítővel, sóval, borssal, kedvem szerint.

A masszából tallérokat szagatok és formázok, utána zsemlemorzsába forgatva panírozom.

Forró, bő olajban kisütöm őket.