Diós-fahéjas háromszögek

Diós-fahéjas háromszögek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 10 dkg dió (darált)
  • a tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 csipet
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 10 dkg dió (darált)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, és a felében felolvasztjuk a vajat. A maradék langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd megvárjuk, amíg felfut.

Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és beleöntjük a kovászt. Végül hozzáöntjük a vajas tejet, és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.

Egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot. A megkelt tésztát két részre osztjuk, lisztezett felületen mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval. A töltött tésztát felcsavarjuk, és a roládot háromszögekre vágjuk.

A kis háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenjük őket az olajjal felvert tojássárgájával. Meleg helyen még negyed órát pihentetjük. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a háromszögeket aranyszínűre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!