Diós-csokis virágok

Diós-csokis virágok

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg pirított, darált dió
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg hideg vaj
  • csipet só
  • kevés hideg víz
  • 10 dkg porcukor

A krémhez:

  • 5 dkg magas kakótartalmú csokoládé
  • 6 dkg porcukor
  • 1/2 csomag csoki ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg vaj

A glazúrhoz:

  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés:

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrom, nem hagyva időt a vajnak, hogy megolvadjon. Fóliába csomagolom, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszem, de még jobb, ha másnapig. Akkor 5 mm-re nyújtom, és virágforma kiszúróval kivágom, majd sütőpapíros tepsiben világosra sütöm. De vigyázok, mert hamar megég.

A csokit felolvasztom vízgőzön a tejszínnel, majd kihűtöm. A pudingporból és a tejből pudingot főzök, majd azt is kihűtöm. A vajat habosra keverem a porcukorral. Utána mixerrel habosra keverem a három összetevőt, és hűtőben alaposan megdermesztem a krémet.

A csokoládé 2/3-át vízgőz fölött megolvasztom, leveszem a tűzről és kevergetve hozzáadom a többi felaprított csokit. Ezzel a mázzal megkenem a virágtallérok felét. Ha a csokoládé túlságosan kihűl, visszateszem vízgőz fölé, és újra melegítem.

A még meg nem kötött csokoládéra szórok bármilyen díszítő elemet, cukorgyöngyöt, tésztából kiszúrt mini formákat. Ha a csokoládé megkötött, összeragasztom a krémmel a virágtallérjainkat.

Neked ajánljuk