Diós csoda

Diós csoda
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • fél teáskanál reszelt narancshéj
  • fél narancs leve
  • 50 ml tej
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • fél tasak sütőpor
  • 2 tojásfehérje
  • a tetejére:
  • 16 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál vaj
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • fél teáskanál reszelt narancshéj
  • fél narancs leve
  • 50 ml tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • fél tasak sütőpor
  • 2 tojásfehérje
  • 16 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál vaj

Elkészítés:

A tészta minden alapanyagát tálba tesszük és összegyúrjuk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.

A tölteléket is elkészítjük: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzávalókat hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és azt is beleforgatjuk.

Az egyik lapot lisztezett felületen kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, a tölteléket rákenjük. A másik lapot a tetejére tesszük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Amikor megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.