Diós-aszalt gyümölcsös muffin

Diós-aszalt gyümölcsös muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 2 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg darabolt dió
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt áfonya reszelt narancs és citromhéj
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 2 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg darabolt dió
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt áfonya reszelt narancs és citromhéj

Elkészítés:

A diót és az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs- és citromhéjjal és a sütőporral.

A tejfölt simára keverjük az egész tojásokkal és az olajjal, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Ezután nagyjából összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt diót, a sárgabarackot, és az áfonyát, majd alaposan összekeverjük.

A muffin formát papírkapszlival kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve rögtön lekenjük a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és megszórjuk porcukorral. Ezután rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt, ízlés szerint még megszórhatjuk egy kevés porcukorral, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!