Diós-almás pulykasült

Diós-almás pulykasült
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 nagy szelet pulykamell (60 dkg)
  • 1 evőkanál szárnyas fűszersó
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 10 dkg bébispenót
  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 alma
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy szelet pulykamell (60 dkg)
  • 1 evőkanál szárnyas fűszersó
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 10 dkg bébispenót
  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 db alma
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A húst kiterítjük, kiklopfoljuk, fűszersóval és borssal meghintjük. Narancshéjat reszelünk rá, megszórjuk spenóttal. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát nagyobb kockákra vágjuk.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk. Késes mixerben összedolgozzuk az almát, a diót, a narancslevet, a sárgabarackot, a petrezselymet. Ezt a mixet rásimítjuk a húsra, feltekerjük, hústű vagy szilikonzsineg segítségével rögzítjük.

Egy nagy, mély tepsit kiolajozunk, beletesszük a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a húst, öntünk alá 2 dl vizet, letakarjuk fóliával, és 180 °C-os sütőben 30 percet sütjük. Levesszük a fóliát, és a húst további 15 percet sütjük. Szeletelés előtt 15 percet pihentetjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti