Elkészítés:
A húst kiterítjük, kiklopfoljuk, fűszersóval és borssal meghintjük. Narancshéjat reszelünk rá, megszórjuk spenóttal. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát nagyobb kockákra vágjuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk. Késes mixerben összedolgozzuk az almát, a diót, a narancslevet, a sárgabarackot, a petrezselymet. Ezt a mixet rásimítjuk a húsra, feltekerjük, hústű vagy szilikonzsineg segítségével rögzítjük.
Egy nagy, mély tepsit kiolajozunk, beletesszük a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a húst, öntünk alá 2 dl vizet, letakarjuk fóliával, és 180 °C-os sütőben 30 percet sütjük. Levesszük a fóliát, és a húst további 15 percet sütjük. Szeletelés előtt 15 percet pihentetjük.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
szárnyasétel
,
ünnepi
,
ünnep
,
karácsonyi
,
ebéd-vacsora otthonra
,
téli
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
75 perc
,
főétel
,
gyümölcsös