Diós-almás-fahéjas süti

Diós-almás-fahéjas süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 2,5 dl tejföl

a töltelékhez:

  • 4 alma
  • 2 teáskanál fahéj
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

A töltelékhez az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót is apróra vágjuk, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük.

A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a többi hozzávalót is.

Egy közepes tepsibe a fele tésztát beleöntjük, rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele, és a tetejére a maradék diós keverék.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A receptet Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk