Diómorzsa

Diómorzsa

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg sovány túró
  • 15 dkg darált dió
  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 4 ek. búzadara
  • 2 ek. vaj
  • 3 ek. rum
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, keményítőt vegyítem.

2 ek. langyos vízzel, 1 ek. cukorral kikeverem a tojássárgát, majd áttört túróval, rummal, reszelt citromhéjjal, darált dióval, búzadarával, a lisztes keverékkel dolgozom el.

Csipet sóval, maradék cukorral felvert fehérjehabot forgatok bele.

Két részletben sütöm.

Nagy serpenyőben, vajon, akár egy palacsintát sütöm 5-6 percig, közepes lángon.

Utána megfordítom, és 2-3 perc múlva morzsásra szaggatom.

Kikent sütőedénybe átrakom, sütőben melegen tartom.

A maradék tésztát is kisütöm, a többihez halmozom, majd 15 perc alatt barnára sütöm.

Neked ajánljuk