Diókrémes torta lisztérzékenyeknek

Diókrémes torta lisztérzékenyeknek

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 10 ek. cukor
  • 8 ek. darált dió
  • 5 ek. gluténmentes liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 10 ek. víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 6 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 3 ek. porcukor
  • 2 tasak zselatin fix
  • 2 ek. rum

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverem 10 ek. vízzel, 10 ek. cukorral, majd a tojássárgákkal, darált dióval, liszttel, sütőporral keverem.

Tortaformába simítva megsütöm 160-170 fokon, 1 óra alatt.

A krémhez a diót tejben főzöm, ízesítem rummal.

Felvert tejszínhabot forgatok bele és zselatinfixet adok hozzá.

A piskótát 3 lapra szelem és a krémmel töltöm, külsejét is bevonom.

Neked ajánljuk