Diókrémes kocka

Diókrémes kocka
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 4,5 dl tejföl
  • a krémhez:
  • 4,5 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 1 teáskanál rum
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • a tetejére:
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • (a tepsi mérete 24×39 cm-es)
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 4,5 dl tejföl
  • 4,5 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 1 teáskanál rum
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, tejföllel krémesre kavarjuk. A lisztet, sütőport, fahéjat, darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük.

A tészta masszát két részre osztjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd egymás után két napot sütünk belőle 180 fokra előmelegített sütőben.

A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, rummal, fahéjjal habosra keverjük. Ezután belekeverjük a darált diót és a krémet elfelezzük. A felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk, majd olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.

Hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra múlva szeletelhetjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!