Dióhabos tallér

Dióhabos tallér

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • kevés sütőpor
  • 4 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 12 dkg margarin
  • 1 kanál tejföl
  • *
  • a krémhez:
  • 2 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg darált dió
  • *
  • az összeragasztáshoz:
  • bármilyen sűrűbb lekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kicsi pogácsa kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a diót. Kiskanállal halmokat teszünk belőle a tészta tetejére. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

Ha kihűlt egyet-egyet összeragasztunk lekvárral. Dobozban sokáig eláll.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk