Dióhabos-meggylekváros kocka

Dióhabos-meggylekváros kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor (én édesítőt használtam)
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • meggylekvár
  • *
  • a habhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor (vagy édesítő)
  • 20 dkg darált dió
  • (a tepsi mérete 25x30 cm-es)
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor (én édesítőt használtam)
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • meggylekvár
  • *
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor (vagy édesítő)
  • 20 dkg darált dió

Elkészítés:

A tésztához való alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Közepesen melegre előmelegített sütőben félig megsütjük, majd meggylekvárral megkenjük.

A 2 tojásfehérjét a cukorral (vagy édesítővel) kemény habbá verjük, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a darált diót, majd a tésztára simítjuk és a tepsit a sütőbe visszatéve világosbarnára sütjük. Ha kihűlt kockára vágjuk.

(Bármilyen pikáns lekvárral készíthető.)

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti