Dióhabos lekváros linzer

Dióhabos lekváros linzer
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál citromlé
  • a habhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg darált dió
  • a hab közepére:
  • 1 kávéskanál baracklekvár
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 db tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fagyasztóba tesszük 15 percre.

Ezután 3 mm-re nyújtjuk, cakkos szaggatóval kiszúrjuk. Egy nagy lemeztepsit sütőpapírral befedünk és rásorakoztatjuk a tésztát.

A habhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a lekvárral tovább verjük, végül óvatosan beleforgatjuk a darált diót. 20 db cakkos linzerre teszünk a krémből úgy ügy, hogy teljesen ne fedje a linzer alapot, mert sütés közben elterül a hab. A közepére egy kávéskanál lekvárt pöttyintünk.

180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a linzereket.

(A megmaradt tésztából sima linzer karikákat sütöttem, a felét lyukason – ebből is 20 db, vagyis 10 db lekvárral összeragasztott linzer készült.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!