Dióhabos kosárka

Dióhabos kosárka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • kb. 60 dkg liszt (annyi kell hozzá, amennyit a tészta felvesz)

a töltelékhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja és leve

valamint:

  • lekvár

a formák kikenéséhez:

  • zsír

a tálaláshoz:

  • vaníliás porcukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk, majd a kizsírozott formákba nyomkodjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a darált diót, majd a vaníliás cukorral és a citrom levével, reszelt héjával ízesítjük.

A kész kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, ízlés szerint vaníliás porcukorral meghinthetjük. (Nekem ebből az adagból kb. 55 db lett.)

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk