Dióhabos kosárka

Dióhabos kosárka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • kb. 60 dkg liszt (annyi kell hozzá, amennyit a tészta felvesz)
  • a töltelékhez:
  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • valamint:
  • lekvár
  • a formák kikenéséhez:
  • zsír
  • a tálaláshoz:
  • vaníliás porcukor (ízlés szerint)
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél db citrom
  • lekvár
  • zsír
  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk, majd a kizsírozott formákba nyomkodjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a darált diót, majd a vaníliás cukorral és a citrom levével, reszelt héjával ízesítjük.

A kész kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, ízlés szerint vaníliás porcukorral meghinthetjük.
(Nekem ebből az adagból kb. 55 db lett.)

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!