Dió habos női szeszély

Dió habos női szeszély
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál sárgabarackdzsem
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál darált dió
  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál sárgabarackdzsem
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál darált dió

Elkészítés:

A vajat a 4 tojássárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet, a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk. Könnyű tésztává keverjük.

A tésztát közepes méretű kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt félig megsütjük. Megkenjük a baracklekvárral, és további 10 perc alatt készre sütjük.

Közben a 6 tojásfehérjét habbá verjük, a végén a porcukorral, az ecettel és a reszelt citromhéjjal tovább verjük, majd a felvert habba beleforgatjuk a darált diót. A sütemény tetejére simítjuk, és a sütőbe visszatolva aranybarnára pirítjuk kb. 10 perc alatt.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert akkor szépen lehet szeletelni.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti