Dió és kifli egy tésztából

Dió és kifli egy tésztából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tészta hozzávalói:
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál rum
  • a dió töltelékhez:
  • 120 g marcipán reszelve
  • 20 dkg lágy vaj
  • 4 cl rumaroma
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál rum
  • 120 g marcipán reszelve
  • 20 dkg lágy vaj
  • 4 cl rumaroma

Elkészítés:

A margarint és a cukrot jól összekeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a rumot.

A tésztát kettévesszük, a felét dió formában sütjük ki. A másik felét kinyújtjuk és kifli formával kiszújuk.

A kiflik egyik végét cukrozott dióval szórjuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. A kihűlt kiflik másik végét olvasztott csokiba mártjuk és díszítő cukrot szórunk rá.

A töltelékhez valókat krémesre keverjük és a diókat összeragasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!