Dió és csokoládé darabos brownie

Dió és csokoládé darabos brownie

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 125 g vaj, felkockázva
  • 200 g barna cukor
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • 120 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 125 g tejföl
  • 100 g étcsokoládé, durvára vágva
  • 55 g dió, durvára vágva

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy négyzet alakú sütőformát (kb. 23 cm-es) sütőpapírral kibélelünk.

A csokoládét és a vajat egy serpenyőben takaréklángon addig keverjük, amíg a csoki és a vaj fel nem olvad, és sima krém nem lesz. Ekkor a tűzről levesszük és 5 percig hűlni hagyjuk.

A csokoládés krémhez adjuk a tojást és a cukrot, majd a sütőporos lisztet és a kakaót. Alaposan összekeverjük. Beletesszük a tejfölt, az étcsokoládét és a diót, majd a masszát a serpenyőbe öntjük.

Az előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük (a sütő teljesítményétől függ), amíg a brownie szilárd tapintású nem lesz. Ezután a sütőből kivesszük és teljesen kihűlni hagyjuk.

Fűrészes késsel négyzetekre vágva kínáljuk.

Neked ajánljuk