Dió

Dió
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • a töltelékhez:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 mandula vagy dió aroma
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 mandula vagy dió aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kis golyókat formázunk belőle. A formába tesszük és megsütjük. (Ez a tészta olyan formába sült, mint a sajtos tallér, csak dió formára van kialakítva. Nem sütőbe sült.).

A töltelékhez az egész tojásokat a porcukorral jól kikavarjuk. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. (Nagyon vigyázni kell, mert a sárgáját hamar összekapja.).

Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kikavarjuk. Végül az aromával összekavarjuk. Két-két fél diót megtöltünk a krémmel és összeragasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti