Dinnyeleves fűszeres pirítóssal

Dinnyeleves fűszeres pirítóssal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 szelet szendvicskenyér
  • 1 diónyi gyömbér
  • 1/2 csokor kapor
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl joghurt
  • ½
  • citrom reszelt héja és leve
  • 30 dkg sárgadinnye
  • a tálaláshoz:
  • 8 szelet bagett
  • 2 evőkanál zöldfűszeres krémtúró
  • 1 szelet szendvicskenyér
  • 1 diónyi gyömbér
  • 1/2 csokor kapor
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl joghurt
  • ½ citrom reszelt héja és leve
  • 30 dkg sárgadinnye
  • 8 szelet bagett
  • 2 evőkanál zöldfűszeres krémtúró

Elkészítés:

A szendvicskenyeret apróra morzsoljuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A kaprot, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

A joghurtot összeturmixoljuk a kenyérmorzsával, 1 dl jéghideg vízzel, a gyömbérrel, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, és sóval, borssal ízesítjük. Tálba öntjük, megszórjuk frissen vágott kaporral és petrezselyemmel. Hidegre tesszük.

A dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, a húsából dinnyegolyókat formázunk (vagy csak egyszerűen kockákra vágjuk). A levesbe keverjük, és még 1 órára jégbe hűtjük.

Tálaláskor megpirítjuk a bagettszeleteket, megkenjük a krémtúróval, és a leveshez kínáljuk.