Diétás sült túrógombóc

Diétás sült túrógombóc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gombóchoz:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg kávédarálóval megdarált zabpehely
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 15 g 1:4 negyedannyi édesítő
  • *
  • az edény kikenéséhez:
  • vaj
  • *
  • a szószhoz:
  • 8 dl 20%-os tejföl
  • 2 db tojás
  • 25 g 1:4 negyedannyi édesítő
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg kávédarálóval megdarált zabpehely
  • 2 db tojás
  • csipet
  • 15 g 1:4 negyedannyi édesítő
  • vaj
  • 8 dl 20%-os tejföl
  • 2 db tojás
  • 25 g 1:4 negyedannyi édesítő

Elkészítés:

A gombóchoz a tojásokat összekeverjük a sóval és az édesítővel. Utána hozzákeverjük a túrót és a darált zabpelyhet.

A masszából 8 db gombócot készítünk és egy kivajazott, lapos aljú edénybe tesszük. Lehetőleg akkora legyen az edény, amiben a gombócok pont elférnek.

A szószhoz összekeverjük az édesítőt a tojásokkal, majd a tejföllel. Ráöntjük a gombócokra és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Mivel nincs prézlibe forgatva, ezért alacsony a szénhidráttartalma.

Megjegyzés:

A receptet Pálfi Attiláné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti