Diétás spenótfőzelék

Diétás spenótfőzelék
Elkészítési idő
2,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg tisztított spenót
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl kókusztej
  • 2 púpos kávéskanál nyílgyökér liszt
  • 50 dkg tisztított spenót
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl kókusztej
  • 2 púpos kávéskanál nyílgyökér liszt

Elkészítés:

A spenótot rárakjuk a kókuszolajra, enyhén megsózzuk, ráreszeljük a fokhagymát, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fövi.

Párolás közben néhányszor megkavajuk, és közben fakanállal a spenót leveleket szétnyomkodjuk. A kókusztejhez kb. fél dl vizet öntünk, hozzáadjuk a nyílgyökér lisztet és csomómentesre keverjük. Szűrőn keresztül a kész spenótra öntjük, és lassú tűzön besűrítjük. (Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor fél fagyos állapotban kell elpárolni a levét, a fokhagymával és csipet sóval.)

Én fém formákban sütött tükörtojással tálaltam.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!