Diétás sacher torta

Diétás sacher torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 4 evőkanál dió
  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 4 evőkanál édesítő
  • 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • a töltelékhez:
  • cukormentes sárgabaracklekvár
  • a tetejére és az oldalára:
  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 4 evőkanál dió
  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 4 evőkanál édesítő
  • 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • cukormentes sárgabaracklekvár
  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verjük, majd az olvasztott csokit is belekeverjük. A fehérjét habbá verjük a maradék édesítővel. Egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát a fehérjéhez öntjük, és ezt már óvatosan forgatjuk bele, ahogy utána az átszitált lisztet és a diót is.

A masszát a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.

A már kihűlt piskótából három lapot vágunk, mindegyiket megkenjük sárgabaracklekvárral, a tetejét és az oldalát bevonjuk olvasztott csokoládéval.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti