Diétás répatorta tekercs

Diétás répatorta tekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db reszelt sárgarépa
  • kb. 6 evőkanál cukorhelyettesítő (canderel) (kóstolni kell!)
  • fél csomag gluténmentes sütőpor
  • 6 dkg gluténmentes liszt
  • 4 dkg darált mandula
  • 4 dkg darált dió
  • 3 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál étolaj
  • a krémhez:
  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukorhelyettesítő (vagy több, ízlés szerint)
  • 1 teáskanál fahéj
  • a tetejére:
  • durvára vágott dió, pisztácia vagy mandula
  • 2 db reszelt sárgarépa
  • 6 evőkanál cukorhelyettesítő
  • fél csomag gluténmentes sütőpor
  • 6 dkg gluténmentes liszt
  • 4 dkg darált mandula
  • 4 dkg darált dió
  • 3 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál étolaj
  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukorhelyettesítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • durvára vágott dió, pisztácia vagy mandula

Elkészítés:

A tojásokat a cukorhelyettesítővel kihabosítjuk, majd minden más hozzávalót beledolgozunk.

A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Közben a vajat a cukorral kihabosítjuk, majd a mascarponét és a fahéjat is hozzáadjuk.

A kihűlt piskótát megtöltjük a krémmel és feltekerjük. A tetejét is megkenjük vele, végül megszórjuk a durvára vágott magvakkal

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Liza küldte be. Köszönjük!