Diétás kölesfelfújt

Diétás kölesfelfújt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg köles
  • 1 liter kókusztej
  • 6 db tojás
  • 1 marék mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • édesítőszer
  • a tepsi kikenéséhez:
  • olívaolaj
  • a tetejére:
  • steviával készült házi sárgabarack lekvár
  • 20 dkg köles
  • 1 liter kókusztej
  • 6 db tojás
  • 1 marék mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • édesítőszer
  • olívaolaj
  • steviával készült házi sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A kölest felöntjük a kókusztejjel, majd mérsékelt lángon fedő alatt megfőzzük (kb. 15-20 perc). Tejberizs állagúnak kell lennie. Levesszük a tűzről, fedő alatt további 20 percig gőzöljük.

A tojássárgákat kikeverjük (habosra) az édesítővel, majd a masszához adjuk. A mazsolát és a citromhéjat is hozzákeverjük.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kölesbe. Olívaolajjal kikent tepsibe terítjük.

160-170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük (tűpróba!). Amikor megsült, tetejére sárgabarack lekvárt teszünk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!