Diétás fehércsokoládés sajttorta

Diétás fehércsokoládés sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg olvasztott cukormentes fehércsokoládé
  • 20 dkg Philadelphia natúr krémsajt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál gluténmentes kukorica keményítő
  • 4 evőkanál gluténmentes liszt
  • 4 evőkanál cukorhelyettesítő ízlés szerint (nálam canderel)
  • 1 db kis doboz tejföl (175 g)
  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg olvasztott cukormentes fehércsokoládé
  • 20 dkg Philadelphia natúr krémsajt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál gluténmentes kukorica keményítő
  • 4 evőkanál gluténmentes liszt
  • 4 evőkanál cukorhelyettesítő ízlés szerint (nálam canderel)
  • 1 db kis doboz tejföl (175 g)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd mehet bele az összes hozzávaló a fehérjén kívül.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsibe vizet teszünk. A tortaformát kivajazzuk és az alját és a külsejét alufóliával kibéleljük. A fehérjét habbá verjük, majd a masszába forgatjuk. A formába öntjük, és a vízzel töltött tepsibe tesszük.

A sütőt 170 fokra visszavesszük, betesszük a tortaformát, és kb. 30-35 percig sütjük, amíg meg nem barnul a teteje. Ekkor kikapcsoljuk a sütőt és 30 percig még benne hagyjuk. Ha kihűlt, már lehet szeletelni.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!