Diabetikus mákos és diós bejgli

Diabetikus mákos és diós bejgli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 24 szelethez:

A piskótához:

  • 20 dkg diabetikus liszt
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 8 tojás
  • 20 dkg natúr joghurt
  • dl olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

A diós töltelékhez:

  • 3 dl víz
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál folyékony édesítő
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 késhegynyi vaníliavelő
  • 25 dkg darált dió
  • 4 dkg nyírfacukor

A tetejére:

  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg dió
  • 2 dl tejszín

A mákos töltelékhez:

  • 1 evőkanál folyékony édesítő
  • 3 dl víz
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 20 dkg mák
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 1 késhegynyi vaníliavelő

A tetejére:

  • 1 csomag habfixáló
  • 1-2 evőkanál egész mák
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

Elkészítés:

Töltelék:

Forraljuk fel a vizet lábosban a citromhéjjal, a szegfűszeggel, a nyírfacukorral és a vaníliával! Öntsük hozzá a darált diót, majd forraljuk el belőle a nedvességet! Ha forr, húzzuk félre, és adjuk hozzá az édesítőt!

Készítsük el a mákos tölteléket ugyanígy! Sok nedvesség nem lesz benne.

Piskóta:

Szitáljuk egy tálba a sót, a sütőport, a lisztet és a szódabikarbónát! Keverjük hozzá az olajat és a joghurtot! Adjuk hozzá a cukor 2/3-t a tojássárgájákhoz, a többit pedig a tojásfehérjékhez!

Verjünk kemény habot a fehérjékből! Keverjük a sárgákat fehéredésig! Keverjük hozzá a lisztes keverékhez a cukros tojássárgáját, majd forgassuk bele a habot!

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát! Süssük készre 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt!

Ha langyos lett, húzzuk le róla a sütőpapírt! Vágjuk félbe keresztben, majd hosszában is!

Verjük fel a tejszínt a két habfixálóval! Osszuk el a hab feéát a kétféle töltelékben, majd forgassuk bele! Töltsük meg a piskótákat, és borítsuk rájuk a felső lapokat!

A tejszín másik felét simítsuk el a sütik tetején, és a mákosat szórjuk meg az egész mákkal, a diósat pedig a durvára tört dióval!

Tegyük be hűtőbe!

Neked ajánljuk