Desszert teknős (citromhabos piskótatallérból)

Desszert teknős (citromhabos piskótatallérból)

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag piskótatallér
  • 3 banán
  • 1 citrom
  • 6 db kivi
  • 2 db szegfűszeg

Elkészítés:

Elkészítés: A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan (a habot nem törve) összekeverjük az ízesített tejföllel.

Ezt követően egy tálcán ovális alakban teszünk egy réteg krémet, majd rá egy sor piskótatallért, aztán kisebb átmérőben ismét egy sor krémet és újabb sor piskótatallért. Tetejét a citromos krémmel zárjuk, majd kiviszeletekkel beborítjuk.

A banánból elkészítjük a teknős lábait, illetve farkincáját, a citrom feléből és a szegfűszegből pedig a fejét.

2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a piskóta megpuhul.

Neked ajánljuk