Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéstarja
  • 2 vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg paradicsom
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 2 dl tejföl
  • zsír
  • őrölt bors
  • 8 szelet sertéstarja
  • 2 vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg paradicsom
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 2 dl tejföl
  • zsír
  • őrölt bors

Délvidéki rakott hús

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomról leszedjük a héját, mindkettőt feldaraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, és vékonyra karikázzuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral. Az alját kirakjuk krumplikarikákkal, megsózzuk. Rákerül egy sor zöldpaprika és paradicsom, majd ezt karikákra vágott hagymával fedjük be. Megsózzuk, majd ráhelyezzük a sóval és borssal ízesített hússzeleteket.

Közepesen forró sütőben, lefedve 50-60 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a hússzeleteket.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti