Elkészítés:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késel felszúrjuk, óvatosan forgatjuk, tágítjuk.
A felszúrt részt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét, sózzuk, borsozzuk.
Veszünk egy teflon tepsit, kikenjük olajjal, beletesszük a befűszerezett, megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk mellé a tepsibe negyedekbe vágott hagymát, paprikát, paradicsomot. Fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 perce. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát sózzuk, borsozzuk újra lefedjük az alufóliával visszatoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és szép piros ropogósra sütjük.
Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk. Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük. Majd vastagabb szeletekre ferdén felvágjuk, és együtt tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
magyaros
,
házias
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
75 perc
,
főétel
,
sertéshúsos
,
gombás