Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával pirított gombával

Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával pirított gombával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db sertés szűzpecsenye
  • 1 szál vékony debreceni kolbász
  • 2 + 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 db sertés szűzpecsenye
  • 1 szál vékony debreceni kolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késel felszúrjuk, óvatosan forgatjuk, tágítjuk.

A felszúrt részt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét, sózzuk, borsozzuk.

Veszünk egy teflon tepsit, kikenjük olajjal, beletesszük a befűszerezett, megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk mellé a tepsibe negyedekbe vágott hagymát, paprikát, paradicsomot. Fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 perce. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát sózzuk, borsozzuk újra lefedjük az alufóliával visszatoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és szép piros ropogósra sütjük.

Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk. Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.

Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük. Majd vastagabb szeletekre ferdén felvágjuk, és együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!