Debreceni tokány

Debreceni tokány

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg sertés lapocka
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • bors
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • őrölt köménymag
  • 2 babérlevél
  • 25 dkg debreceni kolbász
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst is. Sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig kevergetve pároljuk, majd ízlés szerinti mennyiségű őrölt köményt és pirospaprikát adunk hozzá, babérlevelet dobunk bele, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Az edényre rátesszük a fedőt és olykor megkevergetve puhára főzzük (ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá.)

Amikor a hús már félpuha, adjuk, a bőrétől megfosztott, csíkokra vágott debrecenit is, összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Én rizzsel, és savanyúsággal kínáltam.

Neked ajánljuk