Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 25 dkg debreceni kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 25 dkg debreceni kolbász

Debreceni sertéstokány

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A húst megmossuk, felkockázzuk. A füstölt szalonnát szintén felkockázzuk.

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megdinszteljük. Beletesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Felengedjük vízzel, kis lángon, fedő alatt pároljuk.

A paradicsomot és a paprikát megmossuk, felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk. Ha a hús már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, és a kolbászt. Az egészet készre pároljuk. Hagymás tört krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti