Datolyás trüffel

Datolyás trüffel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a golyókhoz:
  • 50 g datolya
  • 30 g csokoládés fehérjepor
  • 50 g török mogyoró
  • 50 g zabpehely
  • 50 g mogyoróvaj
  • fél teáskanál fahéj
  • *
  • a beforgatáshoz:
  • kakaópor
  • kókuszreszelék
  • 50 g datolya
  • 30 g csokoládés fehérjepor
  • 50 g török mogyoró
  • 50 g zabpehely
  • 50 g mogyoróvaj
  • fél teáskanál fahéj
  • kakaópor
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Késes aprítóval ledaráljuk a mogyorót és a zabpelyhet. Hozzáadjuk a fehérjét és a fahéjat is, majd összekeverjük.

A datolyát leöntjük forró vízzel és puhulni hagyjuk. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet és késes aprítóban pépesre zúzzuk. A datolyapépet és a szárazanyagokat elkeverjük, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egy szilárdabb massza nem keletkezik.

A kész masszából kézzel apró golyókat formázunk, majd megforgatjuk kakaóporban és/vagy kókuszreszelékben. Egy kis időre a hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.

Gasztro ajándéknak is tökéletes

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti