Datolyás-narancsos sült kacsacomb

Datolyás-narancsos sült kacsacomb

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db közepes nagyságú kacsacomb
  • 15-20 dkg datolya
  • 2 dl narancsos üdítőital
  • bors
  • kevés olaj
  • 1 tk. vaj
  • 1 db narancs
  • citrom
  • 1 tk. barnacukor

Elkészítés:

A kacsacombok bőrét vágdossuk be, majd a combokat sózzuk, borsozzuk, és fél órát hagyjuk állni.

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, kevés olajjal kenjük meg, majd a combok mindkét oldalát süssük ropogós pirosra, és öntsük fel a narancsos üdítőital felével, majd lefedve pároljuk alacsony hőfokon.

Közben a datolyát mossuk meg, vágjuk félbe, magját vegyük ki. A narancsot is mossuk meg, levét facsarjuk ki, héját reszeljük le. A datolyát, a narancslét és a kevés narancshéjat adjuk hozzá a combokhoz, majd pároljuk készre. A maradék üdítőitallal szükség szerintöntsük fel.

A puha és omlós combokat vegyük ki a serpenyőből. A pecsenyeléhez barnacukrot, vajat adjunk, és jól sűrűsítsük be, és öntsük a combokra.

Ánizsos lilakáposztával, burgonyapürével körítsük.

Neked ajánljuk