Datolyás mini desszert

Datolyás mini desszert
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 db-hoz:
  • a tésztához:
  • 30 dkg kukoricadara
  • 450 ml víz
  • 100 ml kókusz tejszín
  • 10 dkg eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • narancshéj
  • *
  • a datolyakrémhez:
  • 10 dkg aszalt cukrozatlan datolya
  • 4 dkg darált mandula
  • fél teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál lefőtt friss kávé
  • kis csipet só
  • őröltbors
  • 30 dkg kukoricadara
  • 450 ml víz
  • 100 ml kókusz tejszín
  • 10 dkg eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • narancshéj
  • 10 dkg aszalt cukrozatlan datolya
  • 4 dkg darált mandula
  • fél teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál lefőtt friss kávé
  • kis csipet
  • őröltbors

Elkészítés:

A datolyákat egy órára forró vízbe áztatjuk, addig el tudjuk készíteni a kukoricás tésztánkat.

A tészta hozzávalóinak felét elkeverjük a cukrozatlan natúr kakaóporral és 100 ml kókusz tejszínt hozzáadva puhára főzzük. Ez lesz majd a falatkák teteje. A másik felét is megfőzzük, majd sütőpapíron egyenletesen kb. 1-1,5 cm vastagságúra nyújtva előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kihűlt kukoricás alapunkból pici kerek korongokat szaggatunk, ez lesz a sütik alja. A kihűlt kakaós masszát habzsákba töltjük és sütőpapírra csinos kis formákat nyomunk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Folytatjuk a krém készítésével. A datolyákat konyhai aprítóban (az áztató léből 4-5 evőkanállal hozzáadva) a többi hozzávalóval krémesre keverjük. A krémet a pici korongokra halmozzuk majd a kakaós kis formákkal lefedjük. Ünnepi desszertnek kiváló!

Megjegyzés:

A receptet Vaskó Tímea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti