Datolyás-meggyes kekszgolyó

Datolyás-meggyes kekszgolyó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg keksz
  • 20 dkg magozott datolya
  • 3-4 evőkanál meggydzsem
  • 1 evőkanál rumaroma
  • *
  • a forgatáshoz:
  • 10 dkg olvasztott fehércsokoládé
  • *
  • a tetejére:
  • 2-3 kocka olvasztott ét- vagy tejcsokoládé
  • 25 dkg keksz
  • 20 dkg magozott datolya
  • 3-4 evőkanál meggydzsem
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 10 dkg olvasztott fehércsokoládé
  • 2-3 kocka olvasztott ét- vagy tejcsokoládé

Elkészítés:

A kekszet és a datolyát darálóban apróra daráljuk, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. (Ha nem állna össze, egy pici tejjel lazítsuk.)

Vizes kézzel golyókat formálunk belőlük, majd 10 percre a fagyasztóba tesszük.

Miután kissé megfagyott, a gőz fölött megolvasztott fehércsokiban megmártjuk a golyókat, majd az olvasztott ét- vagy tejcsokival díszítjük. (Cukor nem kell bele, mert a datolya és a meggydzsem is édes!)

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti