Datolyacsók ostyalapon

Datolyacsók ostyalapon

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg datolya
  • 15 dkg dióbél
  • ostyalapok
  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. feketekávé
  • 1 mk. liszt

Elkészítés:

20 dkg cukorral, kavéval összefőzöm a fehérjét, majd vágott dióval, magozott, darabolt datolyával, vaníliás cukorral keverem.

Az ostyát 5 centis négyzetekre szelem, és a habból minden másodikra teszek egy pöttyöt.

Lassan, alacsony hőfokon szárítom őket, sütőben.

A maradék cukrot, tojássárgát, lisztet kevergetve főzöm gőz felett, sűrűre.

Kihűlve beleforgatom a kikevert vajat.

A szárított ostyalapokat összeragasztom a párjukkal, a krém segítségével.

Neked ajánljuk