Darált hússal töltött padlizsángyűrűk

Darált hússal töltött padlizsángyűrűk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg paradicsom
  • 4 evőkanál olaj
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 mokkáskanál oregánó
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, 5-6 cm-es szeletekre vágjuk, és kikaparjuk a belsejüket úgy, hogy az aljuk épségben maradjon. Besózzuk, és 20 percet állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Közben a kikapart padlizsánhúst felaprítjuk. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset apróra, a zöldet karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olaj felét, a vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a darált húst, kevergetve 3-4 percig pirítjuk, majd kevés vizet öntünk alá, és 20 percig pároljuk. Közben sóval, borssal, a fele oregánóval fűszerezzük. Amikor a hús zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, és fél-1 dl vizet öntünk rá. A keveréket összeforraljuk.

A kivájt padlizsántörmeléket a maradék olajon 3-4 percig pirítjuk. Hozzátesszük a zöldhagymát, és még 3 percig pirítjuk. Közben beletesszük a fokhagymát, a paradicsomot, a maradék oregánót, sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A húsos tölteléket a padlizsángyűrűkbe kanalazzuk. A padlizsánokat tepsibe tesszük, a sütőben 10 percig sütjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, a padlizsántörmeléket köré öntjük, és visszatesszük a sütőbe még 10-15 percre. Frissen tálaljuk.

Neked ajánljuk